noutati:


11 ianuarie 2016

În 2010, ziua de 11 ianuarie a fost declarată prin Hotarârea de Guvern nr. 458/5.05.2010 Ziua Artei Fotografice în Romania, data de 11 ianuarie reprezentând ziua de nastere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al Romaniei.

Echipa F64 s-a gândit să sarbatoreasca această zi alaturi de prietenii fotografi din intreaga tara, astfel că am intrebat un număr de 23 de fotografi și bloggeri cum se vede Romania prin obiectivul lor.

Alaturi de nume foarte cunoscute din fotografia romaneasca, am fost intrebat si eu. Interviul il gasiti aici.


2016 ianuarie

2015 a fost un an al multor experimente si anul concretizarii unor cautari in plan personal. A fost un an foarte interesant, hotarator din multe puncte de vedere. Hotararile pe care le-am luat in 2014 au dus la actiuni in 2015 si prin asta la schimbari. In total am avut 16 ture, insemnand 35 zile petrecute in natura, la care se adauga expeditia din Norvegia care a durat 10 zile.


septembrie 2015

Expeditie Norvegia

In luna septembrie, timp de zece zile, am avut impreuna cu alti doi colegi, prima expeditie de genul acesta. Am mers in Norvegia, in regiunea Dovrefjell, pentru a poza boul moscat. Rezultatele le puteti vedea pe site.


15 august 2015

Dupa foarte mult timp in care nu am mai scris, am redeschis blogul personal.


http://cosminionescu.blogspot.ro/


15 iulie 2015

In cadrul concursului international de fotografie de natura "Milvus" editia a VII-a / 2015 am reusit sa ma calific in finala cu fotografia "Stropi de culoare".

In total au fost 79 de participanti din 13 tari. La Sectiunea A (Tema libera) s-au incris 278 de fotografii, iar la Sectiunea B (Macro): 174 de fotografii.


Mai multe informatii aici.In cadrul concursului foto Prima Evadare 2015 am obtinut locurile 1 si 2 la sectiunea portret.

Mai multe informatii aici.


In cadrul concursului de fotografie "Surprinde Natura Brasovului" organizat in cadrul proiectului "Descopera Natura din Judetul Brasov", finantat de Fundataia pentru Parteneriat si MOL Romania am obtinut locul I cu o fotografie facuta in Piatra Craiului.

Concursul a avut ca tematica surprinderea unor imagini din ariile protejate ale judetului Brasov, care au ca subiect natura in ansamblu sau specii de flora sau fauna. Cele mai bune imagini vor fi expuse in aer liber in Saptamana Ariilor Protejate din Judetul Brasov desfasurata intre 01-07 iunie 2015.

Mai multe informatii aici.


19 aprilie 2015


O alta fotografie a ajuns "image of the day" pe Whytake. O puteti vedea aici: 

http://whytake.net/image-of-the-day/2015-04-19/64156


26 ianuarie 2015

Luni 9 februarie 2015, ora 18 - va invit la prezentarea "De la Adams la Adamus prin legile de compozitie vizuala".

Locul de desfasurare: Universitatea Populara Bucuresti, sala Bratianu, str. Biserica Amzei, nr. 7-9, sect. 1, Bucuresti. Taxa de intrare 5 lei.


23 ianuarie 2015

Sfarsitul lui 2014 si inceputul lui 2015 m-au gasit pe crestele muntilor, sau pe gheata lacului Vacaresti incercand sa profit la maxim de ceea ce ne ofera iarna.

Fie ca sunt viscole si temperaturi extreme, fie ca sunt munti de zapada, iarna este un anotimp minunat pentru fotografie. Pentru a afla ce gandesc legat de aceasta tema, va invit sa cititi un interviu pe care l-am dat alaturi de alti 7 tineri fotografi romani (Zsolt Andras Szabo, Zsolt Simay, Laurențiu Pavel, Șerban Sîmbotelecan, Dorin Bofan, Andrei Baciu, Zsolt Kiss ) pentru F64.

Interviul il gasiti aici.23 decembrie 2014

14 ture, aproape 30 zile in natura. Am exclus din acest calcul tura in Islanda care a durat 12 zile si care inseamna pentru mine sfarsitul unei etape si inceputul alteia (fotografic vorbind). Raman ca momente deosebite zilele petrecute in Piatra Craiului, tura de toamna la bocanitul cerbilor sau tura petrecuta pe dealurile de langa Comarnic in “zapezile de alta data”.

Tura din Cozia, facuta la trecerea dintre ani a fost probabil una dintre cele mai frumoase pe care le-am avut vreodata datorita celor trei anotimpuri (primavara, toamna, iarna) pe care le-am prins intr-o singura zi. Dincolo de toate astea desertul Islandez cu lumina lui rosiatica nesfarsita sau forfota stolurilor de pasari la Jokusalon mi-au ramas adanc infipte in memorie.

Momentele frumoase pe care le-am trait si impartasit cu voi prin imagini, imi doresc sa continue si in anul care vine. Sa ne vedem cu bine!

Sarbatori fericite!


20 decembrie 2014


Primăria Municipiului Bucureşti a lansat vineri 19 decembrie 2014 albumul de fotografie "Bucureștiul văzut prin ochii tăi", realizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti, în urma desfășurării primei ediții a concursului "Ochiul Magic - 2014".


In acest album  pe langa  fotografia mea castigatoare a locului 2, este publicat si un scurt interviu pe care l-am dat legat de acest concurs.

Un link despre acest lucru puteti vedea aici.


8 decembrie 2014


In cadrul concursului de fotografie "Caciula de aur" organizat de clubul alpin Floarea  de Colt Bucuresti, am castigat locul 1. 

Concursul a avut ca tema fotografia montana si jurizarea a fost facuta pe baza unui portofoliu alcatuit din zece fotografii. 

Ma simt bucuros pentru acest premiu intai,  mai ales ca el a fost precedat de un loc 3 si un loc 2 la alte doua concursuri la care am participat anul acesta.
30 noiembrie 2014  


Am avut prima tura pe zapada din sezonul acesta. Am urcat in Leaota cu gandul de a privi Bucegii de sus. Plafoane de nori si deschideri ample ne-au asteptat bucurandu-ne ochii.

Dupa tura aceasta am inceput sa indragesc muntele acesta. Salbaticia lui si lipsa turismului de masa ii conserva bine calitatiile. Am avut senzatia ca sunt in fata unui lucru nedescoperit, fascinant si plin de frumusete. Sunt convins ca il voi explora in viitor mult mai in profunzime. 

Am facut si fotografii. :-) 


19, 20 ,21 septembrie 2014 

Impreuna cu Radu Alexandru am avut prima mea tura la bocanit. Cu toate ca am vazut patru cerbi si mai multe ciute, din punct de vedere fotografic nu am prea avut succes. In schimb caprioarele au fost mai usor de prins in poze. 

Probabil genul acesta de tura o sa repete an de an.


Povestea lui Radu o gasiti aici:

http://radualexandruphotos.blogspot.ro/2014/10/recapitulare.html

21 septembrie 2014


Una din fotografiile mele a ajuns "image of the day" pe Whytake. Tinand cont de calitatea imaginilor de pe acest site, nu pot sa ma simt decat foarte onorat.

O puteti vedea aici: 

http://whytake.net/image-of-the-day/2014-09-21/53044


9 - 11 decembrie 2014

Creativitatea in fotografia de natura

Dupa indelungi dezbateri am decis impreuna cu Dorin Bofan sa organizam un seminar / workshop (numiti-l cum vreti) de fotografie de natura la F64. O sa fie interesant. Va astept. 


Inscrieri pe site-ul F64 la rubrica seminarii. 

http://www.f64.ro/seminarii-cursuri-f64.html


Daca doriti sa aflati si alte lucruri in afara de cele din prezentare, ma puteti contacta pe mail. 

Email: photocosmin@gmail.com


6 - 19 iulie 2014

Tura in Islanda

Am avut cea mai lunga tura foto de pana acum. Am facut 4500 km si am fotografiat zilnic. Vremea a fost ploaioasa dar si cu soare. Locurile de vis, foarte variate in relief si caracteristici: vulcani, ghetari, desert, munti, cascade etc. Rezultatul o sa fie postat pe acest site. :-)  2 iulie 2014

Au fost publicate rezultatele concursului Ochiul Magic in revista Bucurestiul Meu drag - nr 29 (06/2014). 

Mai multe informatii gasiti aici:

http://issuu.com/orasul/docs/rbmd-1406?e=3863786/8382731

http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html


8,9 iunie 2014

Tura in Piatra Craiului (Nordica)

In ciuda prognozelor foarte nefavorabile, am mers catre Piatra Craiului cu gandul de a sta o noapte la Varful Ascutit. Bine am facut. :-)

O parte din fotografiile facute le puteti vedea postate pe acest site.


25 mai 2014

In cadrul Maratonului Fotografic “Ochiul Magic – București 2014” am castigat locul II si Diploma de Excelență cu fotografia "Umbra ionicului".

Mai multe informatii pe:

http://www.ochiul-magic.ro/Powered by SmugMug Owner Log In